Tampesterissa tuli käytyä Lenin-museossa. Kaikkia hyviä sloganeita, kuten "Älä lepää kiskoilla", "Työskennellessäsi pidä kivääri vierellä" ja "Lörpöttely auttaa vihollista" sekä perivenäläinen kuva, jossa päähenkilö päättäväisesti kieltäytyy ruokaryypystä, tuli postikorttimuodossa ostettua. Sekä pari pinssiä: Juri Gagarin ja "kaupungin sankari", semmoinen uljautta uhkuva, jollaisia neuvostopinssit monesti o(li)vat.

Mutta mikä vielä oli mainio: "Iljitshin valo", eli hehkulampun profiilin muotoinen heijastin. Vaan tokikin parhaaseen neuvostotyyliin laite piti itse paskarrella valmiiksi. Paketissa oli siis narunpätkä, hakaneula ja se heijastin. Siinä solmiessani aprikoitsin, että tämä valoelämys tulisi olemaan lyhytikäinen.

Sen sijaan, että ennakkoaavistustani olisin resistoinut parillä ylimääräisellä umpisolmulla, laitoin heppoisesti solmitun heijastimen toimeensa - kiire tietysti on aina uusien lelujen kanssa. Joten hajamielisellä solmiskelulla varmistin ennustukseni toteutumisen.

Muutaman tunnin kuluttua takissani roikkui enää narunpätkä hakaneulan jatkeena. Joku onnellinen tamperelainen on poiminut Iljitshin valon ja polleana kanniskelee sitä pitkin pimeitä kujia. Noo, yhteistähän kaikki on...

Stupor Mundin Turvatyynyn suudelma on näemmä Mikserin listalla kivunnut sijalle 9. Eipä maheeta.