Oukkei. Henki ei kulje kuin suun kautta. En oikeastaan kuule mitään - paitsi päänsisäisiä kohinoita, tinnituksen polyfonisena. Mukavan turta olo.

Sairaana olemisessa on se mukava puoli, että stressitasot eivät jaksa olla kovin korkealla - ainakaan meikäläisessä universumissa. Elimistö hidastuu, ei paljon liikuta. Jeah. Ollapa aina yhtä ulalla.

Rupesin syömään Burana-Ctä siinä toivossa, että saisin itseni huomiseksi pelikuntoon. Mutta pitäisikö tässä samalla kuitenkin valmistautua myös b-suunnitelmaan? Soitella vähän mahdollisen tuuraajan perään? Mukavan turta olo - kyllä asiat järjestyvät. Itsestäänkö? Pitänee miettiä vielä uudestaan... [haamu hetikohta: Sain hälläväliäolotilastani huolimatta soitettua - en ole huomenna kopissa laukomassa omia äänitehosteita.]

Osuuko sairastuminen koskaan oikeaan saumaan? Tiettävästi on ihmisiä, jotka sairastavat aina ja vain lomalla ollessaan - mutta tuollaista ei voi kyllä oikeaksi saumaksi sanoa. Mikä osuus on psykosomaattisuudella? Päästän itseni sairaaksi juuri nyt - jos tilanne olisi erilainen, en ehkä tekisi sitä.

...Mikä sana on "turta"? Onko sellaista sanaa olemassakaan? Etymologia? Turhan monta kysymystä. Kippeenä ihminen kyllä holahtaa johonkin toiseen tajunnantilaan - siksi shamaanit ovat tietoisesti myrkyttäneet itsejänsä. Maailma näyttää henkisemmältä.

Eikä minulla ole edes kuumetta. Kai.

Ai niin. Kouluikäisenä - no nyt se rupeaa höperehtimään vanhoista ajoista - hankkiuduin aina kouluun tässä kunnossa, vaikka en mistään oikein mitään tajunnutkaan. Kas kun ei ollut kuumetta. Täysin tajuntaa vailla istuin pulpetissa protestanttisen työetiikan riivaamana, vaikka nopeammin olisin päässyt pelikuntoon pari päivää lepäämällä.

Mutta tuohan nyt ei ollut mitään verrattuna vaikkapa siihen, kun isä joskus ennen itseni syntymää körötteli Peräpohjolan talvikeleillä aamuyöstä Jawalla töihin - aamukolmelta lähteneenä, kuten aina - ja yhtenä aamuna perille päästyään tajusi olevansa täydellisen työkyvyttömässä tilassa. Kroppa ei toiminut ja kattopalkkien päälle olisi pitänyt mennä hitsailemaan. Ikää oli reilusti vähemmän kuin nyt meikäläisellä. Mahtoiko tuohon aikaan olla sellaista kuin palkallinen sairasloma? Töihin oli mentävä vaikka zombina.

Ennen oli miehet rautaa, nykyään sellaiset tilataan ulkomailta kun tulevat halvemmiksi eivätkä tajua vaatia kunnon työoloja.