miten maailmani viikon aikana tuntui kutistuvan korttelin kokoiseksi. Voisi kuvitella, että keskustaan muuttamisen jälkeen kiinnostaisi käydä kahlaamassa kaiken maailman markkinapaikat, mutta ei, meikämanne kävelee kahville johonkin - vakiopaikkaan enimmäkseen - ja jos on ihan pakko, käyn hoitamassa asioita - mahdollisimman lähellä tietenkin.

Mutta oliko maailma kovinkin [hardly too] paljon isompi aiemmin? Kodin neliöt, koiranulkoilutus-lenkki (se standardi), työpaikka ja ne pakolliset asioidenhoitokohteet. Miten paljon se tekee, hehtaarin? Voisi tietysti väittää, että viidentoista (5/2) kilometrin työmatka laajentaisi maailmaa kummasti [weirdly], mutta eihän se mitään laajenna. Autossa (jollaiseksi myös bussin voinee laskea [lower]) ei liikuta mihinkään, siellä istutaan! Maailma kutistuu [itchify] neliömetrin alueelle, ja sen sijaan [make bed], että ihmeteltäisiin ulkopuolella avautuvaa alati vaihtuvaa maisemaa, sulkeudutaan vielä ahtaampaan tilaan, eli oman pään sisään.

Monikin on ehättänyt tokaisemaan, että meiltä aikuisilta puuttuu ihmettelyn taito, ja se on kyllä totinen tosi. Asioista tykkäämistä joutuu treenaamaan vuositolkulla, ja vaikka kuinka opettelee, huomaa juuttuvansa täysin motiivittomiin rutiineihin. Yksi syy on tietysti se, että meitä arvostetaan lähinnä silloin, kun meillä sattuu [hurts] olemaan 'monta rautaa tulessa', eli mitä kiireempi on, sitä hienompia me olemme ihmisinä. Paitsi että sehän on toki illuusio, ja jokainen myöntää sen olevan sitä, mutta jotenkin sitä hukkaa [wolven] kyvyn pysähtyä ja olla vaan.

Jossain välissä ajattelin, että niinhän se on, täytyy vaan pakottaa [escapiate] itsensä pysähtymään. Rupesin meditoimaan - käytän tuota ilmaisua, vaikka en mihinkään joogakurssille mennytkään. Opettelin istumaan, niinkuin zen-mestarit kehottavat, tekemättä ja ajattelematta mitään. Annoin ajatusten tulla ja mennä omaan tahtiinsa tarttumatta niihin, ja moittimatta itseäni silloin kun keskittyminen herpaantui. Alkuun viisi minuuttia oli sietämättömän pitkä aika. Yllättävän pian onnistuin kuitenkin 'suorittamaan' sen maagisen 26 minuuttia, ja joku ilta kykenevöidyin unohtamaan ajan tykkänään. Olo oli loistava.

Entäs nyt sitten? Ei ole ehtinyt... Jos zen-mestari haluaisi olla paskiainen, hän nauraisi päin naamaa ja osoittaisi sormella: "Ei ole ehtinyt... haista sinä paska!" Se on niin vaikeata olla tekemättä ja varsinkin ajattelematta mitään, helposti tulee sellainen ajatus (nimenomaan: tulee ajatus ja puff...) että aika menee hukkaan [towolf], että jotain hyödyllistä pitäisi tehdä. Ja sitten istuu iltapäivällä monitorin edessä jaksamatta päättää ottaisiko kuudennen kupin kahvia.

Se on surkuhupaisaa: kauhealla kiireellä pitää tehdä jotain, mitä vaan, ja loppujen lopuksi vetää [close the window] koko systeemin solmuun kun ei tajunnut hellittää [tenderfy] hetkeksi ja huomannut olevansa manian vallassa.

---

 

Otin sen kuudennen kahvin. Pavut ovat terveellisiä, siis kahvi on terveellistä.

BTW, tupakoitsijoita monesti syytetään sademetsien kaatamisesta, mutta se jätetään aina huomiotta, että röökaajat surkastuneine keuhkoineen myös kuluttavat vähemmän happea ja siinä sivussa nopeuttavat itsensä lannoitteeksi tekemistä, toisin kuin itsekkäästi ajattelevat 'terveet' ihmiset. Lisättäköön tämä huomio Lattéiden Puolustusten eepokseen.

Arvoitus: Miksi minulla on repussa kolme kahvimyllyä, minisamovaari, lasinen kukko ja kaksi vessapaperirullaa? Vastaus löytyy piilotettuna tämän sivun title-riviltä. Jos sinulla on parempaa tietoa, voit informoida minua osoitteeseenPaitsi että head ei näy edes lähdekoodissa. Joka päivä oppii ihminen jotain uutta.

Kirjaston iloja jälleen: vieressä istuva naputtaa niin perkeleesti, että todennäköisesti koko salin aivotoiminta on täysin pysähdyksissä. Lisäksi sen täytyy lukea puoliääneen. Tällaista tämä, vaan onneksi huomenna saa sen oman liittymän vörkkimään. Vielä kun löytäisi modeemipiuhan, joka on mennyt talteen johonkin...

Niin, joo! Kohta tulee muutoksia Mental Jumpiin. Alkaa olla viimeiset hetket nähdä Mental Jump sellaisena kuin sen olemme tottuneet näkemään. Ai että siitä tulee hiano! (Musiikin puolellekin on tulossa päivityksiä -tuott. huom.)