Jaksavat tuosta "pyhän Henrikin reliikistä" pamista. Kyseessähän on tyyppi, joka mahdollisesti ei koskaan ollut olemassa, tai jos oli, ei käynyt Suomessa, tai jos kävi, ei tullut kuolleeksi Lallin toimesta, tai jos tuli, ei koskaan omistanut niitä luita, joita hänen "pyhäinjäännöksinään" on eestaas kuskailtu.

Kristinusko elää marttyyreista. Siksi joka maassa ja pitäjässä on omat nimikkopyhimyksensä, jotka Jahven, tuon kaksoisvirtainmaan suunnalta lähtöisin olleen saturnaalisen jumalhahmon, armosta ovat henkensä heittäneet - mitä karskimmin, sitä parempi. Koko kirkkoa ei olisi olemassa ilman järjetöntä määrää sepitettyjä marttyyrikohtaloita.

Nyt on yhtäkkiä Henrikin kallokin jostain lojumasta löytynyt. Siis kyseessä on "todennäköisesti" henkan nuppi. Ja tähän asti on väännetty peistä jostain olemattomasta sirpaleesta. Kappas kun sattuikin olemaan komeron pohjalla tuommoinen kallo.

Ja tätä mielenkiintoista paskanjauhantaa sain taas aamun lehdestä lukea. Kiva. Vastapropagandan paikka - BBC:n Horizon-dokkari aiheesta "tiede ja uskonto". Vaikka ei nyt ihan suoraan tähän liity, niin kuitenkin: