Satuin kompastumaan ylen mielenkiintoiseen aihepiiriin Wikipediassa. En muista mistä johduin klikkaamaan sanaa hakkeri - englanninkielisellä puolella; suomenkielisen Wikken hakkeroinnissa keskitytään näemmä vain tähän tietokonepuoleen - ja sieltä sitten tuli vastaan tämä reality hacking -synsteemi.

Kaikkihan meistä on kakaroina laukanneet kaikilla kielletyillä alueilla ja kiipeilleet ympäriinsä - ja lakanneet moisen touhun sitten aikuisuuden kynnyksellä. Nykyään, kun lapsuudesta ei enää tarvitse irrottautua, on systematisoitu kaikki tuo jota meidän sukupolvemme vielä ei tajunnut raijata mukana. On parkour ja sitten kaikenlainen todellisuuden manipulointi -hommailu; psykogeografia ja ties mitä hienoja määreitä.

Joka tapauksessa, paitsi että keskenkasvuisen huimat seikkailut syöksähtivät taas nostalgiakoskena muistokoneeseen, tuli vastaan sellainen määrä mielenkiintoisia sivuja kaikenmoisesta todellisuuden semiorganisoidusta tweakkauksesta, että pitää palata aiheeseen jahka on saanut sitä vähän jäsennettyä. Penteleen fascinoivaa, joka tapauksessa, kelle tahansa joka ei vielä ole suostunut kasvamaan aikuiseksi asti.

Aihepiiri laajenee lähes loputtomiin undergroundin ilmenemismuodoista toiseen rönsyten: kaikenmoiset performanssit, aktivismi ja avant-garde ja situationismi, mitä näitä nyt onkaan.