Nyt kun jälleen on saatu uskonnollisen idiotismin vallassa yksi poliitikko hengiltä, on hyvä avata tämän hallintakoneiston anatomiaa. Uskontohan on politiikkaa, jolla alamaiset pidetään ignoranssin vallassa ja näin helposti käskytettävinä sätkynukkeina. Eikä tämä malli ole niin kaukana kuin mitä helposti tulee kuvitelleeksi.

Uskonnon tarkoituksena on ympätä tavallisten ihmisten arkeen irrationaalinen elementti, jonka varjolla voi ylevöittää vallankäytöllisiä instansseja. Mitä enemmän kansalainen saadaan sitoutettua järjettömään toimintaa, sitä helpompi heitä on usuttaa vaikkapa tappohommiin - ja sotiminenhan on kansalaisen perusfunktio, sitä varten me olemme pyramidin huipulta katsottaessa.

Islamhan on maailman kärkiuskontoja tämän suhteen - katolisuus on vähän päässyt lipsumaan, mutta toisaalta amerikkalainen herätysmeininki kuroo etumatkaa vahvasti umpeen. Ja juutalaiset "korjaavat vanhoja vääryyksiä" aivan urakalla. Eivätkä hindut taida jäädä paljonkaan jälkeen muista.

"Uskossa vahvat" haluavat tässä kohtaa kärkkäästi muistuttaa, että kukin (oma) uskonto on ennen kaikkea Rauhaa Rakastava ja muuta hempeää, mutta tämähän on paskapuhetta. Uskonto, otsaleimasta huolimatta, on ennen kaikkea ihmisten hallintaa järjettömyyttä kanonisoimalla.

Joka tapauksessa metodina on se, että kun alamainen saadaan duunaamaan älyvapaita riittejä päivittäin, viikoittain ja vuosittain, häntä on helppo saada toimimaan vielä ääliömäisemmin, kunhan pidetään huolta siitä, ettei subjekti joudu käyttämään aivojaan liikaa. Jos mahdollista, pidetään väki lukutaidottomana.

Myös ruumiinsilpominen on tehokas tapa laumauttaa väkeä. Ympärileikkaus on ilmeisen tehokas väline. Joka tapauksessa on tärkeää tuputtaa "sanomaa" päivästä toiseen kehdosta hautaan, niin että väkisinkin siihen alkaa uskoa - tuntuu luonnottomalta ruveta kyseenalaistamaan sitä, mitä on totuutena kurkusta alas tungettu.

Mitä irrationaalisempi uskonto, sitä parempi. Sukupolvi toisensa perään tekee parhaansa saadakseen jotain tolkkua niihin väittämiin, jotka jatkuvasti ovat ristiriidassa, paitsi todellisuuden, myös toistensa kanssa. Vähitellen pohjalle muodostuu "salattu tieto", joka aukenee - näin väitetään - vain uskontoon syvemmälle sukeltaessa.

Ja tämä on tavallaan totta. Mitä enemmän yrittää tajuta, sitä selvemmin ymmärtää, että logiikalla ei päästä perille. Pitää siis hylätä viimeinenkin järjenhippunen ja uskoa vaan kaikki. Kun oikein antaumuksella lakkaa ajattelemasta, voikin valaistumisen vallassa pakata itsensä täyteen räjähteitä, ottaa pistoolin ja tappaa sellaisen, joka yrittää saada jotain tolkkua johonkin. Jumalallinen järjestys astuu silmänräpäyksessä tilaan ja täyttää sen sokaisevalla tuomion tulella. Eipä reteetä!

Valitettavasti länsimaatkin ovat jälleen, lyhyen rationalismin pyrähdyksen jälkeen, taantumassa tähän "todellisuuteen" jossa aivot voi laittaa narikkaan ja kuunnella vain fiksumpien totuuksia. Infotainment toimii turruttavana lääkkeenä - infon erottelu tiedoksi jätetään jälleen instansseille. Pääasia ettei ajatella. Ei pyritä ymmärtämään. Pystytellään mieluummin tabuja ja niellään niitä.