24434.jpg
Korvalappustereoiden kuunteleminen voi aiheuttaa kuuroutta. Kuulon aleneminen tässä yhteydessä ei varmastikaan ole - ainakaan sen ei pitäisi olla - uutinen, mutta tätähän ei tule miettineeksi kun haluaa blokata maailman ulkopuolelle.
    Itsekin tulin tuhonneeksi erinäisiä taajuuksia nuoruudessani, kun walkmaneja tuli huudatettua monesti niin lujaa kuin mitä kuulokkeet kestivät. Aika jännää: kuulee että kuulokkeet ovat äärirajoillaan, mutta ei tule ajatelleeksi mitä mokoma möykkä tekee omille kallisarvoisille kuuloinstrumenteille. Vanhempana sitten ihmettelee että miksi noiden puheesta ei saa mitään tolkkua. Ihminen on idiootti - ainakin allekirjoittanut.
    Mutta korvalapuissa on joka tapauksessa oma tenhonsa. Sen takia kai niin moni kulkee kaupungilla laput korvilla, että siinä voi sulkeutua omaan maailmaansa. Lasittunein katsein luovii ihmismeressä ja ignoreeraa kaiken joka muuten häiritsisi. Ja kun kaupoissa ja jopa ruokaravintoloissa paikallisradiot tai muut kaupalliset tiedotteet möykkäävät sen sallitun 90 dB:n kieppeillä, on aika lailla pakko luukuttaa jos haluaa pitää nuo tuikitärkeät tiedonantajat loitolla. "Harmi" vaan, että monissa mp3-soittimissa tuppaa olemaan nykyään rajoitin, joka ei salli korvaan tulvivan meteliä yli tuon samaisen desibelirajan. Kyllä vaikeaksi menee todellisuuden ulos sulkeminen.