Viime vuonna ei tullut lähdettyä Ruisrockiin Gogol Bordelloa katsomaan, joten kun kävi ilmeiseksi että sama poppoo tulee myös tänä vuonna, tilasin liput jo hyvissä ajoin postitse. Ehkä perjantaina ryysis olisi vielä siedettävällä tolalla.

Vaan mitä lukee tämän päivän lehdessä? Gogol Bordellon keikka on siirtynyt sunnuntaille! Pentele. Ei mennä sitten lainkaan - saa pari nuorison edustajaa puoli-ilmaiset liput. Himputti.

Tulee mieleen ammoisen menneisyyden ohari samoilta festareilta. Mentiin katsomaan Pearl Jamiä. Autot sai kätevästi parkkiin siihen viereiselle pellolle, ja kun oli selvin päin, sai tallennettua muistikuviakin (- toisin kuin jokunen vuosi myöhemmin, kun kaverit tuli hukattua heti portilla ja kengät johonkin sinne alueelle. Siltä keikalta en muista mitään - enkä siellä ollessani tajunnut taskussa soivan uuden hienon keksinnön, eli kännykän johon kamut yrittivät ottaa yhteyttä lainatuilla kapuloilla.)

Mutta tuliko Pearl Jam soittamaan? Ei tullut. Kurt Cobain vain jossain biisissä happamana nasaaliparodiana hoilasi Even Flowta kun jollakulla oli moinen lakana yleisön seassa heilumassa. Vaan Nirvanan sentään näki ihan elävänä. Hiekka vain pöllysi kun massa hyppi tasajalkaa hyllyvällä alustalla.

Mutta niin, pitäkää rokkinne; ei tulla enää ikinä. Onneksi Hutzin posselta tulee levy ihan näinä päivinä - vaikka hemmetin kalliiksi tuleekin se. Paree olla hyvä lätty.