olisi ihan vaan zazen niinkuin aina. Vaikka kukaan ei olekaan vaatimassa, että tämä juttu pitäisi saada valmiiksi tänään, niin zen-mestari (kutsukaamme häntä Heideggeriksi) tyynesti toteaa, että tänään on sitten tällainen tylsempi päivä; teenpä siis ei-työskentelyä. Kyllä on Heideggerillä helppoa, hän vain ottaa asiat sellaisina kuin ne tulevat eikä stressaa sillä, että nyt hänellä olisi hyvää aikaa harjoittaa vaikkapa sitä etäopiskelua joka kuitenkin juuri nyt tuntuu vastenmieliseltä. Hänestä se ei tunnu vastenmieliseltä, hän vain tekee niin. On se merkillinen kaveri tuo Heidegger.

Meissä jokaisessa asuu pieni hierofantti. Hierofantti tietää sinua paremmin, miten asiat olisi Pitänyt tehdä. Hierofantti kertoo hyvin auliisti, mikä kaikki on tehty pieleen ja miten helppoa tehtyjen virheiden välttäminen olisi ollut. Heideggerilla ei ole hierofantti-ongelmaa, sillä hän ei tee virheitä, ja jos tekee, ei kanna niistä huolta.

Ette muuten usko, mutta 'hierofantti' ei ole lonkalta keksitty sana. Itse asiassa kuvittelin aikanaan tehneeni suurenkin keksinnön, kun luin jostain, että kreikankielinen sana hierofania tarkoittaa tietämistä, tiedostamista tai jotain vastaavaa, ja otin sitten ja väänsin sanan hierofantti kuvaamaan niitä paskiaisia, jotka hyvien neuvojensa kanssa tallovat toisten ihmisten elämiä kertomalla miten asiat Oikeasti pitää Hoitaa. Myöhemmin satuin sitten lukemaan jostakin esoteerisesta vihkimyksestä, jonka suorittajana toimivaa henkilöä kutsutaan hierofantiksi, koska hän on Tiedon haltija, joka luovuttaa sen eteenpäin initioitavalle. Ei tässä maailmassa näköjään voi omia mitään nokkeluuksia, kun ne on kuitenkin jo keksitty, ja vielä ihan vakavin naamoin.

...mikä Heideggerille on tietysti ihan vaan zazen.