Alkaa tympiä tuo loputon amerikkalaistuminen. Katsokaa nyt teeveeohjelmia: englanninkielisiä nimiä ohjelmakartta täynnä, samoin kuin elokuvissa; ja Amerikkalaiseen Tapaan Kirjoitettuja Otsakkeita. Ehdottomasti täytyy käydä vastaiskuun, heikäläisten aseilla. Jos hallivuudilaiset mogulit sanovat, että "meidän leffan nimeä ei sitten käännetä koska se on brändi," niin siihen voidaan vastata että ei suomenneta sitten ollenkaan koko leffaa, katsokoon piraatteina ken haluaa. Tai vielä parempi: dubataan ne, sillä - oliko tämä nyt Puolassa vai Unkarissa vai missä käytäntönä - tavalla jossa on yksi ainoa lukija joka selostaa mitä kuvassa tapahtuu, suuremmin innostumatta. Kun päähenkilö kyyneliä tihruttaen polvistuu puolisonsa ruumiin viereen ja karjaisee yläilmoihin pitkän "Nnooooohh!"-huudon, toteaa selostaja hajamielisen oloisesti siihen: "Ei." ja jatkaa plarinsa lukemista.

Ja sitten kaikkiin suomalaisiin sarjoihin ja leffoihin hillitön patriotismi joka käänteessä framille. Suomen lippu liehumaan alkuteksteistä lähtien ja kaikissa tunnekylläisissä loppukuohuissa. Jokaisen konttorirotan pöydälle suomen viiri tai seinälle leijonavaakuna. Ja lipputanko joka ainoalle pihalle. Tatuointeina ja koruina ja vaatteiden sun muiden typografiana hannunvaakunaa ja muita kalevalaisia symboleja. Roistoiksi aina ulkomaalaiset, ja tumpeloiksi myös. Jossain jenkkisarjassa oli todella diplomaattisesti pääkonna ristitty Putiniksi, joten lienee sallittua nimetä gangsteripomo Bushiksi. Paitsi että nimeämisissä johdonmukaisesti käännettäisiin tietysti kaikki suomeksi, niin kuin että George on Yrjö ja niin pois päin. Ja kovapintainen suomalaispäähenkilö karjaisisi ulkomaalaiselle vastapelurilleen, että "Puhu suomea, saatana!" ja jatkaisi vielä itsestään selvänä faktana: "Kyseessä on euroopan vanhin sivistyskieli." Partneri siihen vielä, että "Tarkoitat kai maailman vanhin? Ja ainoa."

Joka välissä muistettaisiin vuotta -68, jolloin Kekkonen katosi Afrikassa merelle ja ilmestyi pari päivää myöhemmin vuosia nuortuneen oloisena. "Jep, koko maailma on edelleen epätietoinen siitä, vaihdettiinko Kekkonen kaksoisolentoonsa - siirtyikö hän todella, niinkuin sanotaan, koko maailman näkymättömäksi johtajaksi..." Uusia ja uusia (vanhoja) legendoja, mahdollisia salaliittoja, jotka vaikuttavat koko maailman kohtaloon. "Onko Helsingin henki todellinen entiteetti, kuten yleisesti tunnutaan uskovan...?"

Totta kai korostettaisiin jatkuvasti, huoletta yliampuen, miten Suomi ja suomalaiset ovat käytännössä rakentaneet länsimaisen (ja miksei itämaisenkin) sivistyksen jne. Propagandaa. Kun asioita toistaa tarpeeksi, niistä tulee totuuksia. Loppujen lopuksi Philadelphian lähiöissä väännettaisiin munniharpun säestyksellä jotain tanhua: "Pirulauta u neva saw humppa like in Savonlinna - hitto, jeekuli, pentele, harmin paikka. (munniharppu: doinga-da-doinga-doinga-da-doinga-da) I'm gonna show u what it's like when pinna palaa jäbä - hitto, jeekuli, pentele, harmin paikka." Ja aikuiset siunailisivat että kyllä on kauheeta toi internationalismi - kakarat kuvittelee olevansa jotain hemmetin avainlapsia.