Nyt kun kidutuskuoleman riemujuhlan vuoksi maailma on taas kerran pysäytetty, joudun jälleen käyttämään tovin tämän järjettömyyden äimistelyyn. Meillä ateisteillahan ei juuri ole mahdollisuutta vetäytyä tämän ikuisen liturgian alta rauhaisaan tämänpuoleiseen elämään, siis elämään ennen kuolemaa. Ja kun meikäläinenkin jalkapallon kokoisena sai innosta kiljuen ottaa vettä naamalleen, niin katson olevani oikeutettu tympääntymiseeni.

Aamun lehtihän oli täynnään kirkollista jorinaa. Eräskin teologian dosentti (siis minkä takia teologiaa lukien voi valmistua vaikkapa tohtoriksi? Huuhaatohtori? ...Ja mitä ihmettä - tuli nyt jostain mieleen - voi tarkoittaa sanapari "käytännöllinen teologia"...?) pui pääkirjoituksen alla "uutta löytöä", Juuttaan evankeliumia, ja sitä mitenkä gnostilainen "lahko" oletettavasti on kyseisen käärön - joka saattaa toki olla aito, peräti, eikä väärennös (niin kuin raamatun tekstit olisivat "aitoja" ja ristinkirkko jotain muuta kuin lahko) - tehtaillut, tietämättömyyttään vääriin premisseihin nojautuen toki, nuo epätietoiset ja järjen (sic!) köyhyydestä kärsineet, voi heitä.

Aikuiset ihmiset! Mikä teitä vaivaa? Onko teillä joku hinku takaisin lapsuuteen jossa kerrotaan kauniita ja toisaalta vähän pelottavia satuja, joissa annetaan häivähdys siitä että maailmankaikkeudessa saattaisi olla jotain "suurempaa", jotain enemmän kuin tämä tässä nyttenniin? Tämäkö ei pentele vieköön riitä teille? Kuvitteletteko te onnettomat, että nuo kirkko"isät" - tättä! - pukeutuvat ulkokultaisiin vermeisiinsä ja kuiskuttelevat latinankielisiä latteuksiaan valtavissa holveissaan meitä varten? Sanoiko se teidän jeesuksenne että: "Rakentakaa minun muistokseni pakkotyöllä valtavia kivisiä kylmiä katedraaleja, pukeutukaa kultaan ja puhukaa vuosisatojen ajan kieltä jota rahvas ei tajua, verottakaa heitä ja antakaa vastineeksi tyhjiä sanoja sekä loputtomasti pelkoa. Ja kutsukaa sitä kaikkea "ilosanomaksi"!"?

Hohhoi. Täälläpä teille infoa siitä miten monen mutkan kautta luonnon heräämisen juhlasta on muodostunut se kuoleman juhla mitä se nykyään on. ...Tässä kohtaa pitää tietysti huomauttaa, että vaikka tuo linkki vie jonnekin pakanasivulle, niin allekirjoittanut ei jaksa mistään magioista innostua yhtään enempää kuin tästä juuri vaahdotusta aiheestakaan...