Hohhoi, alkaa todella usko mennä soneraan. Aiemminhan lakkasi virustorjunta toimimasta. Nyt ei toimi sähköpostikaan. Eikä palvelunhallintaan pääse. Puhelimellahan on aivan turha yrittää mitään saada korjatuksi - tiedän kokemuksesta että asiakaspalvelu on lähinnä sitä varten, että sellainen nyt vaan pitää olla.

Vuodatuksen tilastotkaan eivät ole funkanneet puoleen kuukauteen, ja nythän ne edellisen kuukauden tiedot ovat jo saavuttamattomissa detaljiensa puolesta kun tilastojen logiikka on... öh, perin suoraviivaista tässä ja nyt -statistiikkaa. Tosin vuodatus.netin ylläpito ei tälle asialle mitään voine, ulkopuolelta tilattu palvelu lienee kyseessä.

Jos nyt hakemalla hakee jotain positiivista - maailmassahan täytyy olla muutakin kuin tietokone? - niin Arno Kotron ja Minerva Krohnin sähköpostikirja "Suoraa ja koukkua" oli ihan virkistävä tapaus. Varsinkin Kotro haeskelee suorastaan vimmaisesti uusia tapoja nähdä maailmaa ja asioita sen sisällä. Kyllä nautittavinta tekstiä todella on sellainen jossa on aistittavissa kirjoittajan päässä kiehuvan ihan aitojen tunne-elämysten, sitoutumisen ja aidon ihmetyksen siitä, että asiaintiloja jatkuvasti katsotaan samojen suodatinten läpi.

Minerva sitten edustaa juuri tuota leipääntyneen maailmankatsomuksen sfääriä. Toki hänelläkin arvokkaita ajatuksia löytyy, mutta jokin raikkaus hänen ajatuksistaan puuttuu. "Tilanne nyt on tämä, resurssit nämä..." Poliitikkojen ajatuskehät todella kaipaavat tuuletusta: yhtäsuuruusmerkkejä ilmaantuu sinne mihin ne eivät kuulu. Tokihan Arnon vaahtoaminen toisinaan pärskähtää yli laitojen, mutta minä näen sen ihan vain terveenä ravisteluna. Ei sitä itsekään ole tullut ajatelleeksi vaikkapa sitä (ainakaan kovin tarkkaan) että puolustusvoimien käytäntö värvätä väkisin kaikki miespuoliset kansalaiset, rangaistuksen uhalla, valmiiksi tapattamaan itsensä todellakin on laajamittainen ihmisoikeus- ja tasa-arvorikos, laillistettu sellainen...