Vatikaani on lisännyt luonnon saastuttamisen syntien joukkoon (- itsesaastutushan on vissiin aina ollut sitä...). No, sehän on syntiä, vaikka maa meille jumalankuville hyödynnettäväksi annettiinkin. (Eli pisteet kotiin kirkolle! Ptshing! "Så så," sanoi pastori, ja jatkoi vielä poispäin käännyttyään: "Hyi.")

Listalla ovat lisäksi mm. geenimuuntelu
(tällä on varmaan jotain luomistyöhön sekaantumisen kanssa tekemistä?) sekä huumeiden käyttö, joka Vatikaanin mukaan "heikentää mielen ja hämärtää järjen". Mitä ilmeisimmin huurupäisiä kirkkoja katsotaan maailmassa olevan jo ihan yltä kyllin - nehän ovat kaikki enemmän tai vähemmän huumeiden voimalla synnytettyjä. ...mutta tämä kätevästi joka käänteessä unohdetaan ja... Hetkinen, tulinko juuri tehneeksi syntiä? (En - tämä ei ollut väärä todistus. Miettikääpä, vähän edes.)

Synniksi luetaan myös rikkaiden ja köyhien välinen kuilu, joka johtaa sosiaaliseen eriarvoisuuteen.  Kirkon palatseja tahi suudeltavia sormuksia ei kuitenkaan olla vissiin luovuttamassa järjelliseen käyttöön - arvannenko oikein? Vai ovatko ne vihdoin tulleet synnintuntoon? (Eivät ole.)

Ilmeisesti Vatikaanin mielestä on kuitenkin edelleen ihan jees se, että papisto tienaa leipänsä myymällä ilmaa ja käännyttämällä ilman-osto-asiakkaiksi ennen kaikkea edesvastuuttomia: hädänalaisia ja vauvoja. ...mikä on tietysti huomattavasti eettisempää toimintaa kuin vaikkapa konkreettisesti miljoonia henkiä pelastava geeniteknologia, toki.
---
...Khihihi - ja sitten jännäämään, moniko syötteentilaaja tällä kertaa peruuttaa tilauksensa...