Kasbachin vallituksilla kierretään kehää. Eilen lukaisin Stephen Fryn aloittaman blogin viimeisimmän - ja järjestyksessään toisen - postauksen, jonka aiheena on "fame", jota ei voine kääntää ihan suoraan suomeen sanalla "maine" taikka "suosio" tai millään muullakaan määreellä kattavasti. Sattumoisin Fry tulee sivaltaneeksi erään Dan WhosItin kirjaa, jonka me kaikki olemme varmaan lukeneet... ja muistaa sitten sukunimen: Brown! Ja kenestä olen vaahdonnut täällä? En tuosta kirjailijasta, vaan tyypistä joka jakamassani videoklipissä jallittaa nimenomaan Fryta. Selatkaa taaksepäin jos ette ole kärryillä.

Joka tapauksessa, Fryn postaukset tuppaavat olemaan pitkiä, joten aikaa lukemiseen pitää varata roimemmin kuin postauksiin keskimäärin; hän kutsuukin niitä nimellä blessay. Suosittelen kaikille kuuluisuudesta kiinnostuneille ja notkean kielenkäytön ystäville, joskin tungos sivuilla on sitä luokkaa että sinne ei läheskään aina pääse - itse asiassa tätä kirjoittaessani ja linkkiä metsästäessäni en pääse läpi, joten linkkaus saattaa olla vain vähän sinne päin (sorvaan sen myöhemmin tarkemmaksi [done]).

Mutta mitä löytyy jäljittämältäni mielenjallituksen alueelta? Luke Jermay on näemmä konsultoinut myös Marco Tempestiä (ei liene sukua Joeylle...) joka on sittemmin tehnyt sarjan Virtual Magician - tulikohan tätä Suomenkin telkkarista jossain välissä? Jermayn vaikutus näkyy osin tempuissa ja osin puhetavassa - joskin artikuloinnin puolella Marcolla on vielä tekemistä, ulosanti ei ole ihan fluenttisinta mahdollista vaikka sinällään englanti sujuukin. Lieneekö Italiasta lähtöisin? Muutenkin tempuissa on jonkin verran hiomista - ajoitukset ovat toisinaan lievästi pielessä ja muutenkin... kasvun varaa riittää.

Marco on buustannut temppujaan multimedialla, monitoreita ja sen semmoista. Hän lisäsi amatööriaikanaan näkyvyyttään kohtuullisen halvalla manööverillä: hän postasi YouTubeen kännykkävideoita, joista toiset ovat äimistyttävämpiä ja toiset vähän vähemmän sitä. Joka tapauksessa tässä lienee potentiaalinen ehdokas suurten taikurien joukkoon. Liittämässäni klipissä tehdään tasan sama temppu jolla Talentissa (voi herramunjee, jotenkin arvasin tason olevan aika matalalla) päästiin jatkoon: