Onneksi en ole kauhean stressaantuneessa tilassa. Silmiin pisti kuitenkin tämmöinen juttu ITviikosta: "Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan tehokas nettityökalu auttaa ainakin terveitä it- ja media-ammattilaisia pitämään stressin kurissa ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan," kerrotaan tuossa artikkelissa. Tuolta löytyy myös linkki ruotsalaiseen PQL-palveluun.
    Sattumoisin olin nyt siis siinä määrin energisessä mielentilassa, että halusin ottaa tarkemmin selvää mistä ihmejiposta mahtaa olla kyse. En tiedä monenko stressikäyrä pomppaa kattoon kun huomaa että sivustosta ei saa juuri mitään irti jos ei ensin rekisteröidy käyttäjäksi. Minulla pomppaa. Kuinka monta rekisteröitymistä yksi ihminen kestää? Montako tunnusta ja salasanaa pystyy muistamaan - eihän niitä mihinkään paperille ainakaan voi laittaa.
    Uteliaisuuttani kuitenkin menin ja rekisteröidyin, kun se stressikäyrä kuitenkin siedettävällä tasolla nykyään on. Niin, tuollahan siis voi valita haluaako hoitaa analyysinsa ruotsiksi vai englanniksi - siellä voi siis vetreyttää kielitaitojaan, koska suomea ei  tokikaan puhuta
.
    Ensiksi täytetään sellainen monivalintagalluppi, jonka jälkeen saa eteensä analyysit siitä mikä mättää ja mikä toimii, sekä ehdotuksia siitä mitä olisi syytä tehdä. Tämä galluppi on ilmeisesti syytä tehdä usein jotta pysyy kärryillä siitä missä mennään ja mistä tullaan.
    Kaiken kaikkiaan kyseinen palvelu on varmaankin ihan kätevä sellaiselle joka ei ole oppinut itseään analysoimaan ja olotilojaan seuraamaan. Itse en kylläkään tunnu saavan siitä irti mitään uutta saati mullistavaa, ja jos stressaantunut ihminen rupeaa tuohon syventymään, hän todennäköisesti toteaa että tähän ei kerta kaikkiaan ole aikaa. Liikaa tekstiä, harjoitukset kestävät liian kauan, suggestiot ärsyttävät... Vaan toisaalta tuolle sivulle saattavat eksyä juuri ne jotka ovat päättäneet löytää keinon vähentää stressiä ja siksi ovat valmiita käyttämään aikaansa sen verran kuin tarvitsee. Aina kannattaa kokeilla, kuulkaas.