...Then—slam! I was back." MindHacks-sivulla on jatkuvasti mielenkiintoisia aivoihin liittyviä juttuja. Niin kuin nyt vaikkapa tämä siteeraamani anekdootti, jossa tyyppi tuli salaman iskemäksi, ja sittemmin koki että hänen oli pakko opetella soittamaan pianoa... Juttu ei ole ihan näin yksioikoinen, mutta oikominen on nyt juuri näemmä henkkohtainen trendi.

Samaiselta sivustolta löytyi myös linkki, jossa voi tuijotella "pyörivää" silhuettia, joka aivojen oikusta näyttää vaihtavan suuntaa kun sitä jonkin aikaa on pällistellyt. Saattaa vaatia vähän kärsivällisyyttä ja useamman minuutin keskittymistä, mutta jos ei satu olemaan takkatulta katseltavaksi, niin ehkä tuo antaa äimistyttävän kokemuksen samaan tapaan kuin vaikkapa stereogrammin oivaltaminen... Ilman silmien kipeytymistä.

"...Ja oliko teillä jotain asiaakin - jotain painavaa sydämellänne, jotain... jotain?" - Eipä kyllä, täytyy myöntää. Tässäpä tämä oli, tapulin anti tällä haavaa. Huhhei. ...Pitää välillä vähän verrytellä ettei unohda miten kirjoitetaan. Sellainen on ihan mahdollista, nimittäin.

Olen jo melkein unohtanut miten luetaankin - lehden lukemistahan ei voi laskea mukaan kun ei siitä mitään tartu päähän. Työn alla on varmaan kolmisen kuukautta ollut tämä Friedmanin Litteä maailma,* jolla voi sivistää itseään globalisaation suhteen. Hirmuisen monisanaisia ovat nuo amerikkalaiset kirjoittajat - olisinkohan jo puoliväliin päässyt.

*Mihin minä linkkasin? Piispan boltsit? Nuorekasta kirkkohörhöilyä? Ateistinen minäni huutaa vastalauseita [vaikka en edes ehtinyt syventyä sivuston antiin; pakenin heti kun sain linkin saalistettua], mutta en muutakaan ei-kaupallista infoa luettavaksenne löytänyt... Hektinen? Ei-kaupallista? Uskonto on markkinatavaraa siinä kuin vaikkapa se Hesarin linkki jota en laittanut [alas sortovalta!]. Valtavaa jaakobinpainia, kuulkaas... "Jaakobin"? Kääk! Minut on indoktrinoitu! Kirkon massiivinen copywriter-armeija vaanii meitä kaikkia...

Eh, niin. Sitä olin siis sanomassa että aivoissa tapahtuu metkoja asioita. Ei tosin omissani, jotka ovat ihan suorassa kaikin puolin, ja harmittomat. Ei siellä mitään outoa tapahdu - vaikka ovatkin nerokkuudessaan ehkä maailman vaarallisin ase... Sanoinko minä sen ääneen? Huh, en sanonut, kirjoitin sen nimittäin alas julkilausumaksi.

Kah, hyvinhän tämä kirjoittaminen toimii! ...Mutta parempi varmaan lopettaa tähän, etten ennätä.