Kämmenessäni näyttää olevan tikku koteloitumassa; rakennushommissa hanskat on harrastajia varten. Muutenkin eiliset katsomorakennustalkoot otin ammattilaisen ottein: löin peukalooni vain sen obligatorisen yhden kerran, joka muistuttaa meitä vapaahanslankarilooshilaisia kuolevaisuudestamme; hankin jonkinasteisen auringonpistoksen enkä tietenkään syönyt koko päivänä mitään.

Testailin myös läppäriäni sekä meno-, että tulomatkalla). Otteita matkalla naputellusta:

meno

Ei mitenkään erityisen kätevää ole käytellä tätä vakioliikenteen bussissa. Selkänoja on aivan liian lähellä ja oikea käsi ei meinaa mahtua tässä ikkunapaikalla erityisen hyvin. Nyt kun vedin selkänojaa vähän taakse päin, sain paremmin tilaa itselleni; nyt melkein jo mahtuu. Auto tietysti keikkuu eessuntaas ja tekee toiminnasta kinesteettisempää kuin mitä sen tarvitsisi olla.

Sitten saa tietysti paranoidisti vilkuilla selkänsä taakse olanylilukijoita, vaikka eipä tämä teksti erityisen kauas taida näkyä. Valitsin kuitenkin strategisesti paikan niin, ettei takanani ole ketään.

Tämä taitaa olla ihan tarpeeksi pähee tekstintuottoväline tämä TeXturi. En aio kokeilla tuota Microsoftin pakkausta, joka on demo, samoin kuin iWork. Helkuttiako niitä edes kokeilemaan kun ei niitä kuitenkaan tule lunastaneeksi.

[...]

Olenko virallisen näköinen läppäriä naputellessa? Shortseissa ja t-paidassa; tuskin. Näytänkö taiteilijalta? Kirjailijastatus lunastettu? Varmaan (nasaalipainotus var-tavun kohdalla). 94% akusta jäljellä.

Pitää laittaa kesälaitumet sen näköiseksi että yleisö viihtyy ja voi esiintyä. Lienee ainoa kerta kun siellä tänä kesänä käyn kun itse tulen vaikuttamaan toisella suunnalla.

[...]

ComicLife on aivan mainio ohjelma. Sillä saisi albumillisen tehtyä varsin helposti, ja sillä tiellä ollaankin. Harmi vaan että lähdin niin absurdista tajunnanvirrasta liikkeelle että erityisen järjellistä juttua siitä ei synny. Mutta voisi duunata jonkun käsiksen pohjalta. Niinq vaikka Ankaran Suudelman.

[...]

...mutta samalla vaivalla tekisi leffan. Fang Shuista voisi tietystikin tehdä sarjiksen, tai kokeilla tuleeko siitä mitään. Siitä kun on kuvamatskua olemassa jo. Harmi vaan että kamera on täysin staattinen ja pitää koko näyttämön kuvassa aina ja aina. Eli digizoomailla pitäisi, mutta riittääkö resoluutio?

Muitakin voisi tietysti kokeilla jos saisi käsiinsä dvd-matskua taltioinneista kuten esmes Vaimoni Maurice jossa itse olin näyttämöllä...  Ja Leikin lopustahan onkin jo matskut hallussa.

[...]

tulo

Takaisin tulo on huomattavasti työläämpää. Kävely kaupungin halki [nilkka on siis kroonisesti rikki, -toim. huom.] huhkinnan jälkeen oli aika lailla helvettiä. Rahaa pummittiin kaksi kertaa, tupakkaa kerran, mikä tapahtui sen jälkimmäisen rahanvonkuun stereona. Tässä bussissa on automaattipenkki, ainakin tämä minun mallini. Sitä pitää koko ajan nojata taakse päin jos haluaa sen länässä pysyvän. Jalkatilahan on yhtä olematon kuin aina.

Niin, ensin kahta euroa tuli pummimaan ala-asteikäinen portugalilainen. Jonkinlaisesta periaatteesta johtuen en koskaan anna kun tuntematon pyytää, joten tämä tenava haki örkkinsä kahvilakioskista - ja lyöttäytyi sen jälkeen seuraani määränpäänään Tuomiokirkko.

[...]

Jostain syystä kaiffari ei puhunut suomea, vaan englantia. En alkanut tivata syytä tähän, omapa on asiansa [Juuri samana päivänä olin lukenut jostain blogista että "Älkää puhuko maahanmuuttajille englantia vaan suomea", pätevästi perusteltuna, ja olen periaatteessa samaa mieltä; nyt vain olin vähän naatti].

[...]

Kävin palauttamassa myöhästyneet lainani (kokonaissaldo 16 euroa, juhuu!) ja siirryin sitten testaamaan langatonta verkkoa. SparkNet näemmä vaatisi jonkinmoisen rekisteröitymisen, jonka jätin toistaiseksi tekemättä kun oli jo riennettävä talkoisiin. Katsomo oli varsin lahoon kuntoon päässyt, joten naula jos toinenkin tuli lyötyä. Ja olo on siis sen mukainen. Väsyttää. Taidan lopettaa raportoinnin tähän 80 %:n kohdalle.

Näin. Tällä haavaa akku näyttää 44%. Tänään sitten pitäisikin mennä sitten toiseen teatteriin saattamaan itsensä ajan tasalle - enskari on jo puolentoista viikon kuluttua.