Ajattelin ruveta käyttämään tuota iTunes-palvelua, eli ostamaan musiikit sieltä. Ei tarvitse kaupoissa laukata (niinkuin muka moiseen isosti aikaa käyttäisin muutenkaan) ja saa biisit koneelle välittömästi. Halvemmaksikin näyttäisi tulevan, keskimäärin ainakin. Olen varsin pitänyt ohjenuorana, että kymppiä enempää en levystä maksa. iTunesilla levyllä näyttäisi äkkivilkaisulla perushintana olevan sopivasti 9.90, eli niukin naukin järkevissä rajoissa.
     Vaan verkkoveloitusvainoharha iski. Sekä spywarefobia. Noilla mäkkipohjaisilla ohjelmilla - ja enenevissä määrin kaikilla - kun on tapana duunailla asioita joita käyttäjä ei ole pyytänyt. Oletusarvoiksi huomaa tulleen ties minkä synkronointisysteemien vaikka itse pitäytyisi huomattavasti vähemmän "kätevissä" toiminteissa.
    Ja mitään luottokorttitietojahan ei mielellään verkkoon koskaan laita, vaikka miten luotettavan oloinen palvelu olisi kysymyksessä. Vaihtoehtona näyttäisi olevan jonkun ulkomaisen palveluntuottajan Click&Buy-protokolla - josta ei saa irti että mitä palvelu käytännössä pitää sisällään. Miten se toimii? Onko se samanlainen systeemi kuin nämä monet kotimaiset palvelut joissa käydään oman pankin sivuilla hyväksymässä ostot? Vai jokin erilainen menettely? Siirretäänkö jollekin käyttelytilille rahaa, ja jos, niin miten? Minkä takia näitä pitää olla kymmeniä erilaisia? Miksi? Ei joka palvelussa jaksa opetella uutta tapaa toimia, eikä varsinkaan käyttää aivokapasiteettia sen selvittämiseen että mahtaako krakkereilla olla millaiset mahdollisuudet hyökätä henkilötietojeni tai pankkivarantojeni kimppuun.
    Verkkosivuilla tuntuu jatkuvasti unohtuvan se, että asiat pitää vääntää rautalangasta ja linkin takaa pitää löytyä se info jota väitetään olevan tarjolla. Vaan kun ei. Ensin joutuu kahlaamaan sivustokaupalla mainostekstiä ja sitten, jos vielä on voimia, voi haeskella jostain faq-osiosta josko joku muu olisi joskus kaivannut ihan sitä perustietoa jota kriittisempi käyttäjä tulee ensimmäiseksi miettineeksi.