Lainasin tuon Bret Easton Ellisin viimeisimmän kirjan. American Psyko oli leffana mielenkiintoinen - kirjaa en tullut lukeneeksi kun sillä oli jokseenkin arveluttava maine. En yleensäkään tartu teoksiin joita myydään sensaatioarvoilla elikäs seksillä ja väkivallalla. Mutta koska elokuva osoittautui varsin veikeäksi, tartuin tähän "jatko-osaan" kun se nyt uutuushyllystä silmille pomppasi.

Niin, kirjan päähenkilöhän on "Bret Easton Ellis". Kirjoittaja fabuloi elämänkertaa, jossa nenä ja maksa on kovilla viivojen imuroinnista ja hra päähenkilö pahemman kerran pihalla enimmän aikaa. Ja sitten hänen kirjoittamansa hahmo ilmaantuu hänen todellisuuteensa.

Alun dekadenssin korostaminen lähestulkoon vieroitti alkumetreillä, mutta nyt olen jo yli puolen välin lukenut, ja siitä ei oikein pääse mihinkään, että kirjoittajana Ellisillä on sana hallussa ja keinot pitää lukija otteessaan siitäkin huolimatta että laskelmoitu nihilismi nostaa niskakarvoja. Kyseessä on Stephen King -tyyppinen kauhujuttu, jota kehitellään hiljalleen niin, että menon arvaa äityvän ronskiksi jossain vaiheessa. Hmm, taidankin jatkaa lukemista kun ei tässä vielä muutamaan tuntiin kuitenkaan unta saa...