Pah. Harri Raitis on taas haaskannut sanomalehtitilaa evluttilaisella höpötyksellä. Hänen mielestään "Tympeän kirkostaeroamiskeskustelun rinnalle on viime aikoina ilmaantunut julkisuuteen keskustelu kirkon opista," mikä hänestä on mainiota. Minusta asia taas kuuluu kirkon sisälle eikä lehtien palstoille. Ja kirkosta eroaminen on kaikkea muuta kuin tympeää.

Raitis ottaa asiakseen myös todeta, että "Kun joku tulee kertomaan lukeneensa Raamattua ja löytäneensä sieltä innostavia ajatuksia, on suuri palvelus hänelle sanoa: Lue lisää." Minä taas kehottaisin tuon karhunpalveluksen sijaan tutustumaan mytologioiden historiaan - siinä saattaa selvitä miksi kirkossa roikkuminen on silkkaa haaskiota.

Vanhemman polven on vähän vaikea tajuta maailmankatsomuksensa sepitteellisyyttä, kun koko ikänsä ovat saaneet luterilaisesta aivopesusta kärsiä - mutta ne, jotka haluavat ajukoppaansa oikeasti käyttää dogmisaivartelun sijaan: pintapuolisen silauksen voi aloittaa vaikkapa täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä. Viimeinen linkki on ihan suomeksi, muut englannin kielellä.