Tulikohan monenkin bloggaajan luvattua kirjoittaa ahkerammin? Epäilemättä tuli; itse en harrasta lupausten tekoa, joten en pääse syyllistämään itseäni sen mahdollisesta laiminlyönnistä. Vaan tottahan toki on se, että kynä pysyy terävänä alituisella käytöllä, sen liike tulee helpommaksi ja jälki kauniimmaksi... Pahus kun tulee valittua aina metaforia jotka varsinaisesti eivät allekirjoita itseään. "Kynä joka pysyy terävänä kirjoittamalla..." - sensaatiomaista! Kuponkiuutiset ja ostoskanavat voisivat hyvin tienata omaisuuksia mokomalla ikiliikkujalla.

Niin, pulkkailu, tuo laiminlyöty kansallinen perinteemme. Testiryhmämme ajoi kolmea tavan pulkkaa, kahta liukuria sekä kahta sellaista ympyränmallista - kutsutaanko niitäkin liukureiksi? Laskuamme valvoi valppaasti berninpaimenkoira, joka vuoden ikäiseksi oli siitä outo, että hän ei vauhkoontunut ränkyttämään jokaisesta pienestä ärsykkeestä - lieneekö rotuominaisuus, mutta koko aikana en onnistunut kuulemaan ainuttakaan kommenttia tuon luontokappaleen sanavalikoimasta.

Tuo ympyrän mallinen - kutsukaamme sitä selvyyden välttämiseksi nimellä "Ufokki" [kuka muistaa? Frisbeet laskeutuivat kotimaamme kamaralle tuolla uusnimellä sikäli kuin kykenen muistamaan lapsuuteni sumuisia vaikutelmia oikein...] - antoi veikeimmät kyydit lähinnä siksi, että Ufokkia on lähes mahdoton ohjata. Useammin kuin kerran huomasi matkustavansa selkä menosuuntaan, mikä on aina mukavaa.

Ehkä vauhdikkaimman elämyksen tarjosi pidennetty liukuri, jonka rätväkkä velositeetti boostasi uusiin kiitoihin kun kuski innostui ottamaan kunnon takanojan. Liukurilla hyppyri sattuu enemmän kuin pulkalla, raportoi testiryhmämme innokkain - kutsukaamme häntä vaikkapa "Pasiksi".

"Pasi" innovoi myös päivän hulluimman ajoasennon, jota kenenkään ei oikeastaan pitäisi harjoittaa. Kyseessä on siis makuuasento vatsallaan pulkan kyydissä kasvot menosuuntaan eli vastaanottamassa töyssyjä. Tätä siis ei todellakaan kannata kenenkään mennä toisintamaan, vaikka kokovartalohalvaus tällä kertaa onnistuttiinkin välttämään.

Noiden kaikkien värkkien yhteiskäyttö ei jaksa kantaa alas saakka, ei ainakaan koko troikkaa. Yleensä pulkkakuskit putoavat ensimmäisenä junasta. Näin. Aikuisillahan ei ole lupaa lähteä pulkkailemaan ennen kuin laskiaisena, että nyt on sitten muutama ajastaika pyöriteltävä peukaloita ja toivottava että pitkien pellavien manauspäivänä on yhä lunta maassa.