Hiljaisuus on ahdistavaa. En puhu nyt korvin havaittavasta hiljaisuudesta, vaan boikotinomaisesta mykkyydestä, jonka syystä ei ole mitään tietoa - jota voi vain arvailla.

Benrope* kirjoitti äskettäin postauksessaan uusineensa F-Securen virusturvan, ja kiroili sen päivittämisen hankaluutta. Kuten joku lukija saattaa muistaa, taistelin itse samaisen tuotteen kanssa joskus ammoin. Juolahti mieleeni jakaa tämä kokemus siinä kommenttilootan äärellä - blogeja lukiessa toisinaan käy niin; sitä varten se komentointimahdollisuus on olemassa, kuvittelin.

Benrope suodattaa kommenttinsa, hyväksyy jokaisen kommentin erikseen. Nyt näytti käyneen niin, että oma kommenttini jumahti sensuurin pihteihin, en tiedä miksi. Joitain "on se ilmoja pidellyt" -tyyppisiä kommentteja (kirjaimellisesti) hyväksyttiin kyllä. Seuraavan päivän postauskin ilmaantui, joten olettaisin b:n lukeneen kommenttini mutta päättäneen jättää sen julkaisematta.

Ehkä siinä tapahtui primitiivireaktio: potuttaa kai se, jos on juuri uusinut virussuojansa, ja joku tulee kertomaan että siitä on muuten perin hankala päästä eroon, että tavaraa jää koneelle vaikka poistaa ohjelman. Vähän niinkuin olisit rakentanut talon ja joku tulisi sanomaan että se on väärin tehty? Kai.

Seuraavana päivänä - kun tosiaan alkoi ahdistaa tuo mykkä hiljaisuus - laitoin kommenttilootaan tiedustelun kommenttini katoamisen johdosta (sen tulin tallentaneeksi, ensimmäistä en):

Oliko eilisessä kommentissani jotain loukkaavaa, menikö se ohi topicin, oliko siinä liikaa lyöntivirheitä tai jätätkö vain periaatteesta nimimerkit julkaisematta vai miksi se jäi sensuurin kouriin? Vai kämmäsinkö lähettämisen kohdalla ja hukkasin viestini itse hyperavaruuteen?

Tottahan jokainen saa omassa blogissaan julkaista mitä tykkää, mutta en kokenut kirjoittavani mitään maailmoja kaatavaa - kirjoitinpahan vain omista kokemuksistani F-Securen virustorjunnasta...

Sähköpostiosoitettani en tykkää viljellä ympäri nettiä, mutta laitan sen nyt, jos vaikka vastaisit.

Ei ole kuulunut pihaustakaan. Benropen avaruudessa en ole olemassa. Jännää, silti ahdistavaa.
---
*En tietenkään linkitä, on sieluni sen verran pieni.