Nyt kun Opilas on näemmä vilahtanut Madeiralle, alkoi jälleen riivata kysymys. Mitä se oli se virvoitusjuoma johon en ole muualla törmännyt, mutta siellä se tuntui olevan ihan normijuoma? Ei, siinä ei ole alkoholia. Ei siinä ole myöskään hiilihappoja. Kolan väristä se saattoi olla, mehua semmoista. Muistot vähän haalenevat kun reissusta on vuosia.

Mieleen juolahti sana guava, joka näemmä on hedelmä, josta tehdään juomaa, mutta ei siihen suoraan Madeira yhdisty netin haussa - ehkä sitä juodaan muuallakin (voisiko todella olla näin?), mutta itse olen törmännyt vain tuolla? Ehkä minulla on aivan väärä sana haussa? Ehkä sillä on joku muu nimi, vaikka guavasta olisikin tehtyä? Kenties minulla on aivan väärä hedelmä haussa?

Pään kaiusta päätellen guava on ihan yhtä pätevä veikkaus kuin mikä tahansa kirjainyhdistelmä. Hyvää se oli se sumo, em toda a ocasião.

...Mitä Madeiralla tapahtuu pääsiäisenä? Katolinen paikka, varmasti on kaupat kiinni ja baarit, silkkaa vigiliaa koko saari. Paremmin viihtyy täällä lumisateen piiskattavana ihminen.