Arr! Piratismi käy kalliiksi - Star Warsia laittomasti levittänyt kaiffari sai viisi kuukautta vankeutta ja saman verran kotiarestia. Pahin pykälä tässä kuitenkin on se, että saadakseen käyttää tietokonetta hän joutuu asentamaa Windowsin. Kyllä tuollainen jo pistää miettimään, olisiko sittenkin pitänyt pysytellä kaidalla tiellä.

Miehen ehdonalaisvalvoja ilmoitti, että saadakseen käyttää tietokonettaan, tuomitun täytyy asentaa oikeusministeriön valvontaohjelmisto koneelleen. McCausland totesi, ettei tämä ole iso juttu, koska se on osa hänen tuomiotaan. Pian hänelle kuitenkin valkeni, että ohjelman asentaminen vaatii Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän ostamisen ja asentamisen. McCausland on vannoutunut Ubuntu Linuxin käyttäjä.

Mutta siis onhan se nyt helvetti soikoon törkeää, että Microsoftin ohjelmistot on muka pakollisia. Tehkää, pellet, Linuxversiot niistä valvontaohjelmista älkääkä antako suuren saatanan kyykyttää - tässäkin. Käsittämätöntä on se, että mitä isommasta instanssista on kyse, sen näköalattomampaa on tietotekninen tajunta.