Olen nyt lukenut - halvalla käsiini sattuneen - Erkka Lehtolan kirjoituksista kootun "Missä on lehdistön paikat - kirjoituksia sanoista ja maailmoista" -opusta, jossa kyseinen pitkän linjan edesmennyt lehtimies pohdiskelee kaikenmoista journalismista. Sivuilla 64-66 hän erittelee (kirjoituksessa vuodelta -88) joitain kirjoittaja-tyyppejä, jotka nyt vedän omavaltaisesti blogityypittelyyn. Mikä näistä vastaa parhaiten Sinun kirjoituksiasi? (Suluissa muutama Lehtolan luonnehdinta):

Ylhäisötyyli (Erityisesti pääkirjoituksissa asiintyvä tyyli. Se on monesti passiivi-muotoista, varovaista, huumoritonta sanankäyttöä.)

Alhaisotyyli (Juoru- ja menopalstoilla, päivyreissä ja saurapiirikronikoissa viljelty tyyli.)

Vulgäärityyli (Ilkka Kylävaaran ikioma tyyli. Kun ei ole mitään omaa sanottavaa, niin pilkataan muita)

Poikkeavuustyyli (Tyyli, jossa kirjoittajan "käsiala" on heti tunnistettavissa. Jäljittelemättömien kielipelien pelaajien tyyli)

Tiedemiestyyli (Lähellä ylhäisötyyliä mutta usein vielä kuivempaa.)

Puhetyyli (Lähellä alhaisotyyliä. Radiossa puhuttuna se on joskus hyvin kiusallista)

City-tyyli (Hakkaavuudessaan hiukan hermostuttavaa ja silleen.)

Asiatyyli (Mitä monimutkaisemmaksi maailma kehittyy, sitä vaikeampi sitä on selvittää lukijoille. ... Vaivaako toimittajia arkuus vai turha häveliäisyys - vaiko pelkästään laiskamato?)

Subjektiiviseen mielivaltaan perustuu tämä jaottelu, kertoo Lehtola, ja samaan perustuu myös se, että otin kyseisen jaottelun tänne ja rinnastan polkkaajat toimittajiin. Onko lista vanhentunut vai kenties yhä pätevä? Mihin noista itse kuulun - postmodernisti vähän kaikkiin, vai?