Ahaa... Aiemmin ihmettelin, että miksei tuollaisia isompia tiedostoja saa lykättyä ulkoiselle kovalevylle. Nyt kun sitten ajattelin kiertää ongelman digitoimalla eilen taltiomani matskut suoraan sinne, kävi ilmi että FAT32-kovalevyissä on neljän gigan siirtoraja. Täytyy sanoa että Macissä en moiseen ongelmaan ole törmännyt - olen saattanut kadottaa ääni-/kuvasynkan tunnin digitoinnissa, mutta tuollainen siirtoraja on ihan uusi kokemus.

Näin asiain ollen matskun siirto keskeytyy 20 minuutin kohdalla. Saako jatkon sitten saumattomasti duunattua, jos ottaa tuon neljä gigaa kerralla - sitä en vielä tiedä, koska uusi koneeni on nyt ensimmäistä kertaa totaalisolmussa.

Aloittelin toisen 20-minuuttisen imuttelua, kun samaan aikaan harmillisesti Thunderbird ilmoitti uudesta päivityksestä - ja enempää miettimättä klikkasin päivityksen käyntiin. Jos olisin hetken malttanut ajatella, olisin lykännyt tuon operaation sellaiselle hetkelle, jolloin digitointi ei olisi käynnissä, mutta.

Importointi katosi käskyjen ulottumattomiin, eikä kone suostu enää edes sammumaan. Huoh. Tietotekniikka pitäisi lailla kieltää.
---
[jatkoa:] ...joten vanha kunnon virtajohdon irrotus tuli sitten hätiin. Ei kun kokeilemaan että huomioiko systeemi katkaisseensa kesken kaiken nauhan tuomisen siinä 4 gigan kohdalla, ja siis jatkaako saumattomasti tuomista... Optimistina ajattelin että totta kai, ja imppasin koko matskun sisään - vain huomatakseni että saumakohdissa tulee muutaman sekunnin hyppy.

Aloitamme siis uudestaan koko operaation kahta tuntia myöhemmin. En minä niitä saumapaikkoja erikseen ala etsiä - ja tällä kertaa vedän sitten paikalliselle levylle, jolloin tuon neljän gigan raja lakkaa häiritsemästä.

Sitten pitäisi vain kehittää systeemi jolla pilkon matskut niihin neljän gigan raameihin jotenkin loogisesti, koska seuraavat taltioinnit eivät enää mahdu koneelle muuten kuin lisää tilaa tekemällä... Se on ihan kiva että saa vähän vaivata päätään, onhan.