Seuraavaksi rivien välistä referoitu uutinen: Tieliikelaitos on pian Destia

Valtion liikelaitoksissa puhaltavat jälleen nimenvaihtotuulet. Tieliikelaitos, joka aikaa sitten on pudottanut nimestään -nne-päätteen ilman sen kummempaa syytä, aikoo nyt ottaa parin viikon kuluttua käyttöön nimen Destia ja muuttaa väärennetyillä papereilla ulkomaille kasvoleikkausta odottelemaan.

- Me halusimme nimen, joka kuvastaa sitä, että toimimme vapailla markkinoilla ja kilpailemme toisten alan toimijoiden kanssa tasavertaisesti, viestintäpäällikkö sanoo. - Selväähän on se, että teillä liikkumisen kanssa tällä toiminnalla ei ole ollut aikoihin mitään tekemistä. Lähinnähän me vaikeutamme liikkumista - noh, ainakaan emme sitä helpota, tsihihi. Kaivellaan kuoppia ja aurataan pihat tukkoon, mutta vasta sitten kun säät antavat myöden. Khihi.

Tieliikelaitoksen henkilöstölle ja asiakkaille suunnatussa kyselyssä nimeksi toivottiin kansainvälistä, erottuvaa, positiivista ja suomalaiseen suuhun sopivaa nimeä. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt. Lopulta päädyttiin Destiaan.

- Nimen juuri voidaan löytää vaikka latinan destinatus eli päättäväisyyttä tarkoittavasta sanasta tai englannin sanasta destination eli määränpää. Monihan tien päällä lopullisen päätepysäkkinsä kohtaa.

Nimen myötä uudistuu myös visuaalinen ilme. Väreiksi valikoituivat laitoksen kalustoon viittaava keltainen sekä muun muassa ympäristöarvoista viestivä vihreä. Tarkoitus on, että kuoppien kaivelusta kertovat kyltit eivät enää erottuisi ympäristöstään, joten tuota keltaistakin käytetään mahdollisimman vähän... ja ajan myötä vihreäkin muuttuu harmaaksi ihan itsellään, mahdollisesti jo ennen kasvillisuuteen peittymistään.

Myös Metsähallituksessa on vuosien varrella mietitty nimenmuutosta. Parempaakaan tekemistä ei juuri keksitä. Esimerkiksi Senaatti-nimi on viestintäjohtajan mielestä loistava keksintö. Siitähän tulee ensimmäiseksi mieleen Caesarin lynkkaus senaatin portailla.

- Vanha nimi oli vähän hajuton ja mauton. Laitos-sanaan ei usein liity kovin positiivisia asioita, kertoo Senaatin viestintäpäällikkö. Kilpailun kautta löytyneellä nimellä haluttiin paremmin viestittää palveluja ja asiakkuutta korostavaa toimintatapaa. Siitähän tulee ensimmäiseksi mieleen Caesarin lynkkaus senaatin portailla. Senaatti-sanaan saatiin näppärästi yhdistymään mielikuvat niin kiinteistöistä, valtiosta kuin historiastakin.

Ilmailualan hallintomuutos tuotti viestintäpäällikön sanoin "totaalisen sekasorron". Oli viimeistään tärkeää erottua. - Tavoitteena oli yksikielinen nimi - "ilmailulaitos"han ei suinkaan sitä ollut - ja se, että toimialan ja kotimaan näkee siitä helposti, vähän niinkuin lentokoneesta pilvien läpi, korkealta. Kokemukset nimenvaihdosta ovat olleet pelkästään. Sekaannukset, ja hyvää palautetta paljon sekä että.

- Useimmissa sanotaan, että nyt Finavia tuntuu olevan ihmisiä lähempänä. Itse asiassa kaikissa palautteissa sanotaan sanasta sanaan juuri näin.