Olipa taas kätevöitynyt iTunes. Olin jokusen kuukauden ollut käyttämättä kyseistä palvelua, joten tietystikin piti hyväksyä jokin uusi sopimusklausuuli - jollaisia ei koskaan jaksa kukaan lukea, kunhan hyväksyy että pääsee itse asiaan.

Aiemmin olin kuitenkin tottunut siihen, että kun klikkaan jonkun biisin ostoslistalle, se menee ostoskoriin, josta voin sen myöhemmin vielä poistaa - jos vaikkapa päätän ostaa koko levyn. Tällä kertaa kuitenkin splashaa ruudulle kysymys: "Haluatko tosiaan ostaa tämän?", ja rutiininomaisesti painan että joojoo, jatketaan.

Ja sitten huomaankin ostaneeni sen saman tien. Näin. Apple on jälleen vienyt ajattelun vähentämisen askeleen pidemmälle. I so hate that. Ei minun puolestani tarvitse ajatella joka helvetin asiaa valmiiksi - varsinkin kun se ajattelu oikoo aina väärissä kohdissa.

Vähän jännitti, kun samana päivänä tulin ostaneeksi myöskin uuden puuceen, eli Cittarin [Citymarket ainakin Varsinais-Suomen murteella - onko jossain muualla joku muu lempinimi? Citikka?] Acerin - jolla kirjoitan juuri nyt. Entinen värkki kun armotta kävi ahtaaksi; ei sinne voi enää mitään asentaa kun kovalevytila loppuu välittömästi - vanhojakin ohjelmia joutuisi viskomaan menemään jos haluaisi sillä jatkaa.

Olin jostain tullut lukeneeksi, että Acer ei ole ihan parhaita Vistan alustoja, eikä alku taas lupaillut mitään. Tässähän on säteilyään siunailemassa langaton verkko, jonka vaikkapa MacBook hiffasi ensimmäisessä käynnistymisessään - jossa meni noin kymmenen minuuttia, kun Vistaa käynnisteltiin aika paljon pidempään - viereisestä huoneesta välittömästi ja on siitä lähtien löytänyt sen aina kun sitä on tarvinnut. Vista taasen ei löytänyt sitä tuosta metrin päästä.

Myöskään se ei tunnistanut D-linkin ylijäämäpälikkaa, jolla langaton yhteys viimeistään pitäisi löytää. Ei se onnistunut palikan asennuslevyäkään lukemaan. Mutta kun odotukset on tarpeeksi alhaalla, voi ongelmiin suhtautua ihan zenillä. Haeskelin jostain ethernet-kaapelin, ja olen siis netissä - yhteys jota tietystikin tarvittiin kaikenmaailman rekisteröinteihin.

Näemmä olisi kahden kuukauden Word-triaali ja pari jotain muuta testiperiodia käytettävissä - tilanhukkaa. Imaisin jo Open Officen ja Firefoxin ja Gimpin ja Thunderbirdin yms. joilla voin syrjäyttää Microsoftin softat... Mutta siis kaikkiaan tämä kone tuntuisi toimivat aika kohtuullisesti. ...Mikä on ihan kivaa.