Ateistin köyrikalenteri jatkuu: Alaston Totuus, osa 2*. Lyhyt referaatti: mihin uskontojen hirmuvalta perustuu? Pelkoonpa tietenkin.

Ja - tämä ei ole pätkän referointia, tulipahan vain mieleen - mitä ovat paaviemme perustelut järjettömille jollotuksilleen? "Jotta maailma voisi olla olemassa, jonkun on täytynyt se luoda." Kuulostaako kehäpäätelmältä?

Ei tietenkään, sehän on logiikkaa! Tietysti, kun jotain mantraa hokee riittävän pitkään - kohdusta hautaan - alkaa se kuulostaa ihan siltä, että muuta totuutta ei voi olla olemassa. Kun tajuaa joskus kuolevansa, on - ilmeisesti - ihan pakko alkaa uskoa tuonpuoleiseen.

---
*Niin, että miksi ateistin köyrikalenteri ei tunnu osuvan mitenkään joulunaikaan - alkaa 17. päivä ja jatkuu ohi joulun? Duh. Voisin tietysti hakea jonkin tosi loogisen perustelun jostain - niin kuin vaikka Nikean kirkolliskokouksessa horinoille haettiin -, mutta totuus on, että satuin matskuun törmäämään tuolla päivämäärällä (mikä saattoi toki olla ylempää johdatusta), ja joululla ei vain ole kerta kaikkiaan mitään merkitystä. Jos köyrikalenteri sattuu jatkumaan ohi pyhien, kuluvatpahan nuo jurot päivät paremmin.