Jumpe. Pitänee ruveta pelaamaan taas. Ruotsissa on tutkittu asiaa ja tultu siihen tulokseen että tietokonepelaaminen on ihan jees, toisin kuin mitä on yleisesti maalailtu:

Ruotsin nuorisohallituksen (Ungdomsstyrelsen) mukaan nuoret, jotka eivät koskaan pelaa tietokonepelejä, kokevat stressiä kaksin verroin niihin nähden, jotka pelaavat usein. Näyttää myös siltä, että ahkerasti tietokonepelejä pelaavilla nuorilla olisi muita vähemmän kiinnostusta alkoholin nauttimiseen

Myöskään ei runsas pelaaminen romahduta kuntoa. Kaikki on siis helt okej.

Häkellyttävää, miten eri tutkimustulokset torppailevat toisiaan jatkuvasti päinvastaisilla tuloksilla, mutta kai tuossakin resultaatiossa joku vissi perä lienee. Tietokonepelaaminen on kuitenkin aktiivista toimintaa, jota harrastaessa eivät aivoihin millään mahdu arjen huolet. Kun monsterit hyökkäävät yhä enenevin laumoin kimppuun, ei yksinkertaisesti ehdi miettiä banaaleja kiusankohteita.

Toisaalta samana päivänä on voinut lukea lehdestä, miten helppo alaikäisten on hankkia sairaita tappopelejä - ja vaikka en viimeisimpiin tuotoksiin olekaan tutustunut, oli etovuusaste kohtuullisen korkealla jo kymmenen vuotta sitten, kun vielä kohtuullisen aktiivisesti räiskyttelin menemään. Asioilla on puolensa, ja sitten ne toiset puolet.

Ja kuten jokunen päivä sitten raportoin, jonkun tutkimuksen mukaan aktiivinen väkivallan seuraaminen tekee ihmisistä impulsiivisempia ja kerkeämpiä käyttämään oman käden oikeutta. Tuossa tutkimuksessa keskityttiin väkivallan katsomiseen, ei sen aktiiviseen harrastamiseen, mitä first person shooting on.

Ei vain jakseta ajatella tekojen seurauksia - eikä nuori ihminen (varsinkaan miespuolinen) muutenkaan keskeneräisten aivojensa kanssa erityisen hanakasti jaksa miettiä mitä pieni päähänpotkiminen voi aiheuttaa. Mitä ne ruotsin kukkahattutädit oikein ajavat takaa siellä?

Niin no, kaipa niitä muitakin pelejä on olemassa kuin räiskintä-. Ainako pitää nostaa esiin nämä?

Kyllä, aina. Aj jå, mutta tämä stressaaminen johtuu varmaan siitä etten ole viime aikoina pelannut lainkaan...