Toisinaan tietokoneen kanssa alkaa käyttäytyä taikauskoisesti. Niin kuin vaikka viime aikoina. Musanteko-koneen Logic Audio on alkanut kaadella koko värkkiä aina käynnistymisensä yhteydessä. Toiminnassa ei tunnu olevan oikein mitään logiikkaa - toisinaan systeemi kaatuu, toisinaan ei. Mitään kausaatiota ei ole havaittavissa ainakaan viidellä ensimmäisellä aistilla.

Sellainen logiikkapalanen on olemassa, että kosahtaminen tuntuu kyllä tapahtuvan aina midi-ajurin lataamisen kohdalla - mutta miksi se tapahtuu, on jäänyt täysin hämärän peittoon. Välillä ajattelin, että jos en katso ruutuun ohjelman lataamisen kohdalla, se onnistuu, mutta tänään havaitsin tämänkin kaukovaikutuksen pätemättömäksi. Myöskään aiemmin päällä olleet ohjelmat eivät tunnu vaikuttavan, vaikka sellaistakin hypoteesia ilmassa liiteli. Käynnistyminen onnistuu lähinnä tuurilla, ja sitähän ei voi ennustaa (oikein).

Nyt olen kyllä taipumassa johonkin kosmis-byrokraattihenkis-kujeilevaan entiteettiin toiminnan selityksenä. Ehkä se ajaa rinnakkain aina kuttuiluarpa-algoritmia? En keksi mitään. Järkeni loppuu kesken. Taas.