Tiede-lehdessä nostetaan voimallisesti framille aurinkoenergian, tuon ehtymättömän, tuottaminen. Paikallaan olisikin ohjata keskustelua tallautuneimmista urista freesimmän ajattelun pariin. Aurinkoenergian talteenotossa olisi tilaa ruveta pioneereiksi vaikkapa täällä, mistä kännykkäteollisuus - tuo edellinen messias - pakenee vauhdilla. Innovointia ja työpaikkoja, kestäviä ratkaisuja - tehän tiedätte.

Vaan kun läpimurtoa ei vielä seuraavallakaan kvartaalilla liene odotettavissa, voisiko päättäjille millään muulla argumentilla saada taottua otsaluun läpi sitä mahdollisuutta että ydinvoiman kanssa pelaaminen ei välttämättä kuitenkaan ole se fiksuin ja ainokaisin vaihtoehto? Ei sitä ole aurinkoenergiakaan ihan lähitulevaisuudessa, mutta plutoniumin kanssa pelleiltäessä leikitään todella, todella vaarallisilla leluilla. Vaihtoehtoja on, mutta niitä täytyy ruveta kehittämään samalla innolla kuin tähän asti sponssaamaamme ranskalaisten työpaikkojen luomista.

[Tiede 2/07 s. 17 energiantuotantotarpeen kasvamisesta ja sen ratkaisemisesta]: Vaikka uraanin oletettaisiin riittävän, 25 terawatin lisäys edellyttää, että maapallolle rakennetaan uusia 1000 megawatin voimaloita 25000. Se vastaa 833 ydinvoimalaa vuodessa tai 2,3 ydinvoimalaa joka päivä seuraavien 30 vuoden ajan.