Waauu. Enpä olisi uskonut tätä päivää näkeväni, mutta Riisuttu mies on toden totta vedetty markkinoilta. Käsikirjoittajilla siis on kuin onkin joitain oikeuksia. Tokihan tuotantoyhtiö kerkisi enimmät rahastuksensa suorittaa, eikä heidän tarvinnut maksaa alkuperäiselle käsikirjoittajalle - jota ilman koko leffaa ei olisi olemassa - muuta kuin vähän oikeudenkäyntikorvauksia (no, halvemmalla olisivat varmaan palkoissa päässeet, veikkaan. Tuskin kirjoittaja mitään provikoita kuitenkaan olisi saanut).

Harmillistahan tässä on se, että yleisön kiinnostus nousee kielletty-hedelmä-syndrooman avittamana eksponentiaalisesti, joten jollain verukkeella tuo filkka jossain välissä oletettavasti päästetään takaisin markkinoille. Ainakin se tullaan piratoimaan tehokkaasti kun niitä dvd-levyjäkin on jo painatettu kauhea läjä.

Käsikirjoituskiista sai alkunsa, kun tuotantoyhtiö ja käsikirjoittaja Hänninen ajautuivat törmäyskurssille. Heinäkuussa 2005 elokuvan tuottaja Harri Räty lähetti Hänniselle sähköpostin. Siinä todettiin, ettei tuotantoyhtiö pysty noudattamaan sopimuspykälää, joka kieltää käsikirjoituksen muuttamisen ilman lupaa.

Käsikirjoittajien oikeuksia on poljettu kautta aikain, mikä on näkynyt elokuvien tasossa. Kyllähän jutun alkuperäisellä tekijällä on kaikkein kirkkaimpana kajuutassa miten sitä voi muuttaa ja miten ei. Vaan tuottajat ja ohjaajat tuppaavat kärsimään omnipotenssista.