Sydän jätti pari(kymmentä) lyöntiä väliin kun rss-feedissä oli Tietoviikon uutinen: Troijalainen naamioituu windowsin ilmoituskuplaksi. Juuri eilen olin asentanut jonkin hämärän "haluamme tarkistaa, että XP:nne on todellakin aito, vaikka tämä asia tarkistettiin jo heti asennuksen jälkeen" -tyyppisen päivityksen. Pirullisen aidolta oli tuo asennusoperaatio kaikkine vaiheineen näyttänyt, ja Microsoftin poliisivaltioltahan voi odottaa mitä vain.

Tuota otsikkoa lukemaan pyrkiessäni alkoi nettiyhteys pätkiä siihen malliin, etten päässyt juttua lukemaan niin millään, joten olin heti tietystikin varma siitä, että olin idiootti asentanut ihan itse jonkun helvetinbugin. Sardonisesti märehdin sitä, että taloutemme molemmat jäsenet olivat käyneet pankissa asennuksen jälkeen ja ties mitä salasanoja oli tullut käytettyä. Nyt kansainvälinen rikollisuus oli ottanut identiteettini haltuun ja hautoi sen avulla maailman tuhoamista. Koneen toiminta näytti vähintäänkin epäilyttävältä kun kaikki tökki yhä enemmän; Firefoxillakin näytti olevan kovasti paljon liikennettä palomuuria tarkastellessa.

Kun sitten virusohjelma ei näyttänyt löytävän mitään (eipä tietenkään, olinhan itse hyväksynyt kaikki muutokset siinä pelossa että Windowsin päivitykset lakkaisivat muuten tulemasta) ja kone jumitti yhä enemmän, päädyin perinteiseen ongelmanratkaisuun: buuttasin koneen uudestaan kesken kaikkien muiden operaatioiden hiuksiani repien. Virta pois, se se toimii aina!

Sen jälkeen kaikki on taas - toden totta - toiminut ihan normaalisti, yhteyskään ei jumita joten sain vihdoin luettua tuon uutisen, josta päätellen en sittenkään ole joutunut kansainvälisen rikollisuuden uhriksi. Mutta uutinen on kuitenkin sen verran lakoninen, etten voi varmaksi sanoa etteikö tässä joku variantti olisi ollut liikenteessä. En taida taas muutamaan päivään uskaltaa luottaa yhtikäs mihinkään, en varsinkaan Microsoftiin, senkään vertaa kuin tähän asti.