Pelkään pahoin että maailman Kirjat on menneet sekaisin.

- Käskimme kersanttien yksinkertaisesti lopettaa turhan huutamisen ja keskittymään alokkaiden neuvomiseen ja auttamiseen, kertoo eversti Edward Daly [tässä uutisessa]. ... Käskyt on uuden koulutusopin mukaan alusta asti perusteltava sen sijaan että alokkaat saataisiin tottelemaan keskeisesti pelon ja nöyryyttämisen avulla.

Jos maailman tehokkaimpiin kuuluva sotakoneisto (heti armaan Suomemme armeijan jälkeen [No mitä? Kyllähän Meidän armeija hakkaa aina Muut, oltiin Me sitten minkä maalaisia hyvänsä...{...Ja ollaan me armeijan käyneet - sen tehokkuuden nähneet - ihan vaan hiljaa nyt...}]) alkaa vähitellen tajuta että ihmisistä ei repimällä saada irti enempää kuin järjellisellä toiminnalla... Maailmastahan tulee yhtä suurta Ruotsia tällä menolla. Ehkä kyseessä onkin Kalle-Kustaan salainen maailmanvalloitussuunnitelma, joka tekee kavalasti kaikista suvaitsevia. Pelottava tulevaisuudennäkymä.

Tosin uhkakuvia tällaisessa pehmoilussa nähdään: "Monet kersantit murisevat ääneen, kuinka alokkaat tulevat kestämään taistelustressiä, jos he eivät kestä edes kouluttajiensa ärjymistä." Niinpä. Ehkä jenkkien armeijasta tulee tällä uudistuksella yhtä pelottava kuin... Ruotsin armeijasta. "Varokaa! Ne tulee hiusverkkoineen lakaisemaan meidän nurkat ja pyykkäämään meidän lakanat!"

...Mitä? Ei minulla ole mitään ennakkokäsityksiä...